27 Ιαν 2017

Λιαργκόβας: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σ΄ένα αδιέξοδο

Λιαργκόβας: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σ΄ένα αδιέξοδο



«Υπάρχει μια αμφιβολία κατά πόσο φθάνουν ακόμα και αυτά τα παραπάνω έσοδα να καλύψουν όλες τις επιμέρους πληγές και τις ανάγκες της χώρας στο μέλλον»

«Ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα αδιέξοδο, ναι είμαστε. Το ότι δεν έκλεισε η αξιολόγηση  και τώρα και επομένως πάμε για 20 Φεβρουαρίου, που είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο για να κλείσει, αυτό δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση», δήλωσε στον Aθήνα 9,84 ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται ότι η κυβέρνηση ενδέχεται μέχρι το καλοκαίρι, που υπάρχει η μεγάλη δόση αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων, να έχει συγκεντρώσει όσα χρήματα χρειάζεται, από την υπαραπόδοση φόρων, ώστε να μην υπάρχει τρομερή ανάγκη και να μην μπορεί να πιεστεί από Ευρωπαίους για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Λιαργκόβας εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

«Υπάρχει μια αμφιβολία κατά πόσο φθάνουν ακόμα και αυτά τα παραπάνω έσοδα να καλύψουν όλες τις επιμέρους πληγές και τις ανάγκες της χώρας στο μέλλον» τόνισε ενώ σε ερώτηση αν θα μπορούσε να το κάνει σε συνδυασμό με μια στάση πληρωμών, υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει μεγάλη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του κράτους.