18 Ιαν 2017

Citigroup: Στα 8,70 ευρώ η νέα τιμή στόχος για τον Μυτιληναίο - Ευνοϊκός ο μετασχηματισμός

Για το 2017, η Citigroup εκτιμά πως η μετοχή θα κινηθεί υψηλότερα, με ώθηση από την εταιρική αναδιοργάνωση του Ομίλου Μυτιληναίου, τη μείωση του καθαρού χρέους  και τη βελτίωση των θεμελιωδών στον τομέα της ενέργειας

Στα 8,70 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Ομίλου Μυτιληναίος η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup, επικροτώντας την απόφαση να υλοποιήσει τον μετασχηματισμό...

Πιο συγκεκριμένα, σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Mytilineos Holdings: Long-Awaited M&A, Falling Net Debt and Energy Gains Point to Further Stock Upside - Reiterate BUY», που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Citigroup Research αυξάνει την τιμή στόχο του οίλου Μυτιληναίος στα 8,70 ευρώ από 6 ευρώ προηγουμένως ή αύξηση 45%, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «buy» δηλαδή για αγορές...

Όπως αναφέρει, η μετοχή του ομίλου υπερδιπλασιάστηκε το 2016, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του αλουμινίου, που από τα 1.400 δολάρια ανά μετρικό τόνο ξεπέρασε τα 1.700 δολάρια ανά μετρικό τόνο. 

Για το 2017, η Citigroup εκτιμά πως η μετοχή θα κινηθεί υψηλότερα, με ώθηση από την εταιρική αναδιοργάνωση του ομίλου, που πρόσφατα ανακοινώθηκε, τη μείωση του καθαρού χρέους του Ομίλου και τη βελτίωση των θεμελιωδών στον τομέα της ενέργειας.

Με βάση την τιμή στόχο των 8,7 ευρώ ανά μετοχή, η κεφαλαιοποίηση του Μυτιληναίος υπολογίζεται στα 1,24 δισ. ευρώ και προσφέρει δυνητική άνοδο 41%.

Για την εταιρική αναδιάρθρωση, που προβλέπει τη συγχώνευσης δια απορρόφησης της ΜΕΤΚΑ, της Αλουμίνιον της Ελλάδος, της Protergia και της Protergia Thermo από τη Μυτιληναίος, η Citigroup εκτιμά ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αξίας 0,9 ευρώ ανά μετοχή, λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και των εφάπαξ φορολογικών ωφελειών....

Παράλληλα, η Citigroup προβλέπει πως το καθαρό χρέος του Ομίλου θα υποχωρήσει, από 550 εκατ. ευρώ το 2016, στα 310 εκατ. ευρώ το 2017 ή ~1x EBITDA, μετά τον μετασχηματισμό του Ομίλου.

Ο Όμιλος θα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση να αποδώσει μερίσματα και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις το 2018.

Η αιολική ισχύς του Ομίλου αυξήθηκε από τα 65 MW στις αρχές του 2016 στα 135 MW σήμερα, επισημαίνει η Citigroup.

Το μερίδιο αγοράς του Ομίλου στη λιανική του ρεύματος είναι περίπου στο 3% με πρόβλεψη για EBITDA περίπου 10 εκατ. ευρώ, με τα έως τώρα δεδομένα.

Στόχος της εταιρείας είναι το μερίδιό της να διαμορφωθεί στο 10% σε τρία χρόνια.

Η Citigroup αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα EBITDA το 2017 κατά 14%, στα 300 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της υψηλότερης τιμής του αλουμινίου.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 3.5x FY17E EV/EBITDA (πρόβλεψη για μετά τον μετασχηματισμό) και σύμφωνα με τη Citigroup, συνεχίζει να προσφέρει πολύ καλή αξία.