19 Ιαν 2017

Ξεκίνησε η επέκταση του Smart Park στην Κάντζα

Ξεκίνησε η επέκταση του Smart Park στην Κάντζα



Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Ξεκίνησε η υλοποίηση της δεύτερης φάσης της επέκτασης κατά 18.000 τ.μ. του εμπορικού κέντρου Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, που θα πραγματοποιείται τμηματικά. Την απόφαση αυτή, για ανάπτυξη σε "δόσεις”, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έλαβε η διοίκηση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Reds με στόχο την μείωση του ρίσκου που κυριαρχεί στην ελληνική οικονομία ιδίως όσο δεν ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση. Στο πλαίσιο αυτό, η Reds επιδιώκει, σε πρώτη φάση, την εξασφάλιση μισθωτικής ζήτησης προτού υλοποιήσει νέες αναπτύξεις.

Το Flocafe Espresso room
Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή χώρου 300 τ.μ. όπου θα δημιουργηθεί κατάστημα καφεστίασης με την επωνυμία Flocafe espresso room. Ταυτόχρονα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την ανάπτυξη κτηρίου 1.000 τ.μ. όπου θα φιλοξενηθούν δέκα εμπορικά καταστήματα, ενώ στο στάδιο των μελετών βρίσκεται η ανάπτυξη επιφάνειας 4.000 τ.μ. που αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου κτηρίου.



Οι τρεις αυτές αναπτύξεις, δηλαδή ο χώρος καφεστίασης και οι δύο επιφάνειες των 1.000 και 4.000 τ.μ., αντίστοιχα, αποτελούν το πρώτο τμήμα της επέκτασης συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά από τα μέσα της άνοιξης έως το τέλος του έτους.

Η δεύτερη αυτή φάση αποτελεί επένδυση ύψους 23 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση επένδυσης 58 εκατ. ευρώ και εμπορικής επιφάνειας 36.500 τ.μ. περίπου, ολοκληρώθηκε το 2011. Να σημειωθεί ότι τις κατασκευαστικές εργασίες υλοποιεί η Reds.

Ανοδικά η επισκεψιμότητα

Το Smart Park είναι μισθωμένο κατά 100% και παρά την πολυετή κρίση καταγράφει ανοδική πορεία, με την επισκεψιμότητα να είναι υψηλότερη το εννεάμηνο του 2016 κατά περίπου 2% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Επίσης, το 2015 που σημαδεύτηκε από τις τριπλές κάλπες και την επιστροφή του Grexit ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 5,2%, ενώ η μέση επισκεψιμότητα επίσης αυξήθηκε κατά 6,7% σε σχέση με το 2014.

Η δεύτερη φάση του Smart Park αναμένεται να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της Reds από μισθώματα, που παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 108,1 χιλιάδων ευρώ, με την λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται σε 1,6 εκατ. ευρώ.