16 Ιουλ 2017

Ξεκινάει η κατασκευή της "Ριβιέρα" του Ντουμπάι - StoneNews

Ξεκινάει η κατασκευή της "Ριβιέρα" του Ντουμπάι - StoneNews



Η κατασκευαστική εταιρεία Azizi Developments, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη σε ειδική τελετή ότι ξεκινά η κατασκευή της Azizi Riviera, μια αστική κοινότητα στο Ντουμπάι που εμπνέεται από τη ζωντανή γαλλική Ριβιέρα.

Η Azizi Riviera κόστους 3,27 δισ. δολαρίων βρίσκεται στις όχθες του καναλιού του Ντουμπάι και κατασκευάζεται από την KCC Engineering and Construction Ltd και την Actco General Constructing Co.

Η Azizi Riviera, αποτελείται από 69 μεσαία κτίρια κατοικιών με 13.000 διαμερίσματα, ενός και δύο υπνοδωματίων, στούντιο, εμπορικά καταστήματα και δυο ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.


Η τελετή έναρξης των έργων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Saeed Humaid Al Tayer, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Meydan, και του Mirwais Azizi, προέδρου της εταιρείας Azizi Developments.



Ο Al Tayer δήλωσε: “Η Meydan δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει το Ντουμπάι να γίνει μια πόλη παγκόσμιας κλάσης αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες κοινότητες σε στρατηγικές τοποθεσίες.

“Η στρατηγική μας συνεργασία με την Azizi αποσκοπεί στην παροχή χώρων υψηλής ποιότητας όπως η Azizi Riviera για την κάλυψη των υφιστάμενων απαιτήσεων της αγοράς. Στην αγορά ακινήτων στα Η.Α.Ε. και το Ντουμπάι παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές και παραμένουμε σίγουροι για την δυναμική του τομέα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του.

Ο Azizi πρόσθεσε: “Η έναρξη της κατασκευής του έργου Azizi Riviera αποτελεί ορόσημο για την Azizi Developments, σηματοδοτώντας την είσοδό μας στη δημιουργία αστικών χώρων διαβίωσης που θα φέρουν επανάσταση στην διαβίωση στο Ντουμπάι.”

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της Azizi Riviera είναι η τεράστια αγορά η οποία θα αποτελείται από εμπορικά καταστήματα γνωστών εταιρειών καθώς και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Επίσης θα προσφέρει πρόσβαση σε διάσπαρτους πεζόδρομους και την μαρίνα.

Το Azizi Riviera αντιπροσωπεύει το πρώτο από μια σειρά έργων αστικών συνοικιών που σχεδιάζει να αναπτύξει η Azizi Developments στην Meydan One, ακολουθώντας τη στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Meydan που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι φάσεις 1 και 2 του σχεδίου πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2018.