19 Ιαν 2018

Info Quest Technologies: Στοχεύοντας στον εκσυχρονισμό και τον ψηφι...

Info Quest Technologies: Στοχεύοντας στον εκσυχρονισμό και τον ψηφι...



Πρωταγωνιστώντας στην ελληνική αγορά πληροφορικής για περισσότερα από 36 χρόνια, η Info Quest Technologies, μέλος του Ομίλου Quest, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου και διάχυσης των νεών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα. Ξεκινώντας ταυτόχρονα με την εμφάνιση των πρώτων προσωπικών υπολογιστών και όντας μέχρι το 2010 η μητρική εταιρεία του Ομίλου Quest, έχει συνδέσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της με την εξέλιξη και διαμόρφωση της εγχώριας αγοράς, ενώ, επιδεικνύοντας επιχειρηματική καινοτομία και ευελιξία, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους, δυναμικά αναπτυσσόμενους σε στέρεη οικονομική βάση ελληνικούς ομίλους, με πολυσχιδή δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.



Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών από όλο το εύρος της αγοράς και η δημιουργία αξίας μέσω της διάθεσης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών αποτελεί διαχρονικό όραμα και αποστολή της Info Quest Technologies.



Τη δεκαετία του ’80 η Info-Quest έκανε διαθέσιμες τις τεχνολογίες αιχμής της διεθνούς αγοράς σε όλη την ελληνική επικράτεια, διαμορφώνοντας το επιχειρηματικό μοντέλο Διανομής και Υποστήριξης, αντιπροσωπεύοντας τα προϊόντα των σημαντικότερων οίκων πληροφορικής και δημιουργώντας το πρώτο οργανωμένο πανελλαδικό δίκτυο μεταπωλητών. Παράλληλα, δημιούργησε την πρώτη οργανωμένη τεχνική υπηρεσία, ενώ τομή για την εποχή ήταν οι ενσωματωμένες ελληνικές γραμματοσειρές στους εκτυπωτές Star, που αποτέλεσαν βασικό συστατικό στη μηχανογράφηση των λογιστηρίων και οικονομικών υπηρεσιών των επιχειρήσεων.

Τις επόμενες δεκαετίες η εταιρεία πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη και διάθεση λύσεων και υπηρεσιών για τη σύγκλιση πληροφορικής και επικοινωνιών, με ενεργή συμμετοχή στη διάδοση της κινητής τηλεφωνίας και του Internet στη χώρα, την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος λύσεων και εφαρμογών για επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ δραστηριοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε τομείς όπου επήλθε απελευθέρωση της αγοράς (Q-Telecom κινητή και σταθερή τηλεφωνία, παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές). Παράλληλα, από το 1991 δημιούργησε την πρώτη πιστοποιημένη κατά ISO γραμμή παραγωγής προσωπικών υπολογιστών στην Ελλάδα (Quest PC), δίνοντας σημαντική προστιθέμενη αξία σε ένα ελληνικό προϊόν, ενώ το 2000 ανέπτυξε την πρώτη στη χώρα εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου για τους μεταπωλητές της (B2B e-Commerce), προσφέροντας εργαλεία για αυξημένη παραγωγικότητα, απόδοση και ανταγωνιστικότητα. Ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της στην ελληνική αγορά ήταν η ανάληψη της αντιπροσωπίας της Apple (εταιρεία iSquare), η δημιουργία της αλυσίδας Apple Authorized Reseller iStorm και η εκτόξευση των μεριδίων της στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Internet, smartphones, διασυνδεδεμένες συσκευές, cloud, τεχνητή νοημοσύνη, big data... Τα τελευταία χρόνια που η τεχνολογία, πιο ραγδαία από ποτέ, αλλάζει κάθε έκφανση της ζωής μας σε ατομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, η Info Quest Technologies εξελίσσεται δυναμικά, επιδιώκοντας να συμβάλει στην επιτάχυνση της πορείας της ελληνικής κοινωνίας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

Η εταιρεία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, που αφενός έχει να κάνει με τη βέλτιστη διαχείριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αφετέρου με την ανάπτυξη σε νέες περιοχές. Για το 2016 πέτυχε τον στόχο κερδοφορίας που είχε θέσει, ενώ το 2017 η έως τώρα πορεία δείχνει ότι θα παρουσιάσει υπερεπίτευξη στους στόχους της. 

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητές της, εξακολουθεί να αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη και πρώτη επιλογή των κορυφαίων διεθνώς οίκων για τη διάθεση και υποστήριξη των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά (άνω των 150 συνεργαζόμενων οίκων, περισσότερα από 25.000 διαφορετικά προϊόντα και περισσότερες από 50.000 επισκευές ετησίως), ενώ παράλληλα προχωρά συστηματικά στην ανάπτυξη και διάθεση νέων καινοτόμων προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών στους τομείς: Mobility - Internet of Things, e-commerce και Cloud Computing.

Ο τομέας του Μobility / IοΤ αποτελεί φυσική εξέλιξη της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών στην αιχμή της τεχνολογίας. Εστίαση αποτελεί η ευρεία διάδοση των νέων διασυνδεδεμένων συσκευών, ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα της ζωής τους, και βασικός πυλώνας ανάπτυξης στον τομέα είναι η επίσημη αντιπροσωπία και διάθεση στην Ελλάδα και Κύπρο των προϊόντων της Xiaomi, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Αναγνωρίζοντας ως κύρια τάση στο λιανικό εμπόριο τη σύγκλιση πραγματικού και ψηφιακού κόσμου, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει το ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr. Με περισσότερα από 15.000 προϊόντα και διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ετησίως, το You.gr συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών αγορών με τις ευκολίες του παραδοσιακού εμπορίου, όπως την παραλαβή των αγαθών από σημεία και σε χρόνο που εξυπηρετείται ο πελάτης, ενώ λειτουργεί και ως πλατφόρμα για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να διαθέσουν ηλεκτρονικά τα προϊόντα τους.

You

Με δεδομένη τη σημαντική αλλαγή που συντελείται παγκοσμίως στον τρόπο αξιοποίησης και διαχείρισης των πληροφοριακών πόρων, η εταιρεία επενδύει σημαντικά στη διάθεση λύσεων ICT υποδομών, με ιδιαίτερη έμφαση στο Cloud Computing. Mε στόχο την απλοποίηση και άμεση αξιοποίηση των νέων cloud τεχνολογιών από όλη την αγορά, έχει επενδύσει στη δημιουργία μιας αυτοματοποιημένης πλατφόρμας διάθεσης και τιμολόγησης υπηρεσιών cloud, του www.QuestonCloud.com. Μέσω της πλατφόρμας διατίθεται πλήθος λύσεων cloud κορυφαίων οίκων, όπως της Microsoft (Office 365, Azure), της IBM/Softlayer κ.ά., ενώ σημαντικός αριθμός συνεργατών της έχει πιστοποιηθεί στην παροχή λύσεων cloud στους πελάτες τους. Παράλληλα, διαθέτει τη συνδρομητική cloud λύση εμπορικής διαχείρισης Q-Zone, που απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις προσφέροντας δυνατότητες διαχείρισης ενός ή περισσότερων ταμείων και καταστημάτων, είτε φυσικών είτε online. Ως αντικατάσταση μιας ταμειακής μηχανής, το Q-Zone αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας πολλές δυνατότητες χαμηλού κόστους στους επιχειρηματίες να οργανωθούν καλύτερα και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Q-zone

Η Info Quest Technologies, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, ευελπιστεί να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιχειρηματική ηθική και σεβασμό στις ανάγκες του κάθε πελάτη, να διαμορφώνει με πρωτοβουλίες και καινοτόμες δραστηριότητες την αγορά και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία.