17 Οκτ 2018

Ανάπτυξη βλέπει η διοίκηση των Μύλων Λούλη

Ανάπτυξη βλέπει η διοίκηση των Μύλων Λούλη



Περιθώρια μελλοντικής  ανάπτυξης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που δραστηριοποιείται βλέπει η διοίκηση των Μύλων Λούλη, όπως δήλωσε στα πλαίσια του συνεδρίου του ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα, από το 2010 έως και σήμερα η εταιρεία αύξησε τον όγκο παραγωγής της κατά 42%, έχοντας διευρύνει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά στο 25% (η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου ελέγχει κάτι παραπάνω από το 10%).



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Νικόλαο Λούλη, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων θα εστιαστεί σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων (άλευρα προς επιχειρήσεις, προϊόντα για καταναλωτές με το σήμα Μύλοι Αγίου Γεωργίου, αλλά και παραγωγή πρώτων υλών αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής μέσω της θυγατρικής εταιρείας Kenfood στη Θήβα), τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις εξαγωγές που σήμερα αντιστοιχούν μόνο  στο 3% των συνολικών πωλήσεων.

Επιπρόσθετα,  η Μύλοι Λούλη ΛΟΥΛΗ 0,00% απέκτησε φέτος μονάδα παραγωγής στη Βουλγαρία, η οποία είναι μεν σύγχρονη (ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί λόγω πτώχευσης της εταιρείας) ωστόσο σήμερα υλοποιούνται εργασίες συντήρησης και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2019, με στόχο την εξυπηρέτηση πελατών σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Αντίθετα, «στο συρτάρι» μπήκαν τα σχέδια επέκτασης στην αγορά της Ινδίας, που η εταιρεία εξέταζε να κάνει σε συνεργασία με την Chipita.

Ο κ. Νίκος Λούλης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναλυτών και χρηματιστηριακών παραγόντων σημείωσε μεταξύ άλλων:

* Η εταιρεία διαθέτει δύο σύγχρονα και επιλιμένια εργοστάσια σε Μαγνησία και Κερατσίνι (μόνο η Μύλοι Λούλη ΛΟΥΛΗ 0,00% από τις εταιρείες του κλάδου διαθέτουν επιλιμένιες μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα), των οποίων η παραγωγική τους δυναμικότητα χρησιμοποιείται μόνο κατά περίπου 70%, οπότε δεν αναμένονται σημαντικές επενδύσεις στο μέτωπο αυτό κατά τα επόμενα χρόνια.

* Υπάρχουν σημαντικές συνέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν μεταξύ της εταιρείας και της Kenfood.

* H μείωση των καθαρών κερδών που σημειώθηκε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο (κύκλος εργασιών 46,8 από 45,1 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 562 χιλ. από 1,08 εκατ. ευρώ) οφείλεται στην αύξηση των  τιμών των σιτηρών και των χαμηλών τιμών στα άλευρα. Κατά το δεύτερο εξάμηνο υπήρξαν αυξήσεις τιμών στα άλευρα οπότε τα αποτελέσματα του δευτέρου μισού του έτους αναμένονται πολύ καλύτερα από αυτά του πρώτου.

Στέφανος Kοτζαμάνης
kotzamanis@euro2day.gr