30 Οκτ 2018

Σπίτια από τα... Jumbo αγόραζαν Κινέζοι επενδυτές - Προς καρατόμηση ο αντιπρόεδρος της - Liberal

Σπίτια από τα... Jumbo αγόραζαν Κινέζοι επενδυτές - Προς καρατόμηση ο αντιπρόεδρος της - LiberalΣάλο στην αγορά προκαλεί η πληροφορία ότι η εταιρεία Jumbo και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρός της Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι σε μεγάλο σκάνδαλο «εξαγωγής συναλλάγματος» από την Κίνα μέσω POS, ώστε εύποροι Κινέζοι να σπάνε τους κεφαλαιακούς περιορισμούς και να αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα.

Στην εταιρεία Jumbo ήδη επικρατεί αναβρασμός από την αποκάλυψη της υπόθεσης, πρωταγωνιστής της οποίας φέρεται να είναι ο αντιπρόεδρός της, ο οποίος αύριο αναμένεται να καρατομηθεί σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκαλεί η εταιρεία καθώς το μήνυμα Βακάκη είναι πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές». Τουλάχιστον μία ελληνική τράπεζα βρίσκεται επίσης υπό διερεύνηση.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, φέρεται να διακινήθηκαν πάνω από 40 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από Κινέζους επενδυτές οι οποίοι μέσω «Χρυσής Βίζας» και με τη βοήθεια του μηχανισμού που φέρεται να είχε στήσει ο Παπαευαγγέλου, απέκτησαν ακίνητα στην Ελλάδα σπάζοντας τα capital controls στην Κίνα. Ένα μέρος των ακινήτων αυτών αποκτήθηκε και μεταπωλήθηκε από τον ίδιο τον Παπαευαγγέλου ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει σε μεγάλες αγορές ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια μπορούν να διαγραφούν αν είναι προσβλητικά.