7 Μαρ 2017

Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με αναλυτές και διαχειριστές μεγάλων funds

Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με αναλυτές και διαχειριστές μεγάλων funds



Έχοντας στείλει καίρια μηνύματα και προς το εσωτερικό του κόμματός του όσον αφορά στην αμετακίνητη στάση για τα δημοσιονομικά μέτρα που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, διευρύνει τον κύκλο των επαφών του με επικεφαλής και κορυφαίους αναλυτές και διαχειριστές μεγάλων funds και επενδυτικών οργανισμών.

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτά τα κρίσιμα για την εδραίωση της γαλάζιας αξιοπιστίας τετ α τετ είναι η αναλυτική παρουσίαση του οικονομικού σχεδίου της οδού Πειραιώς, που περνά πέρα και επάνω από τα μνημόνια και έχει ως βασική στρατηγική γραμμή την επιθετική εφαρμογή όλων των καίριων μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις το…τρέξιμο των οποίων θα βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης, θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θέτοντας τελεία σε ένα φαινόμενο που απειλεί κυρίως τις νέες γενιές.


Το νέο ραντεβού που έδωσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αναλυτές και επικεφαλής επενδυτικών οίκων κινήθηκε σε αυτό ακριβώς το μοτίβο.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους Vikram Aggarwal (Jupiter) Ivailo Vesselinov (Finisterre) Ignacio Gomendio (Fintech) Oleg Kotov (VR Capital) Ashwin Vasan (Trend) Gautam Chandrasek (EMSO) Γιώργο Κουνελάκη (ENA) Andrew Shannahan (Knighthead) Winston Liu (Morgan Stanley) Aly Patel (York) Nikhil Sheorey (Anchorage) Robert Ostrowski (Blockhouse) και Αθανάσιο Βαμβακίδη, Alexei  Lougovtsov, Ruben Segura-Cayuela, Patrick Raleigh, Tatiana Fernandez Bach, Ian Burtenshaw, Δημοσθένη Συργκάνη και Ιωσήφ Κιουρουκόγλου από τη  Bank of America Merrill Lynch, στη διάρκεια του οποίου ανέλυσε το πλάνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους κορυφαίους αναλυτές και επικεφαλής των επενδυτικών οίκων κρίθηκε ως απόλυτα πετυχημένη, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του ετέθησαν, εστιάζοντας, κατά κύριο λόγο, στη σκακιέρα της προσέλκυσης των επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μία βήμα προς βήμα αποτύπωση της γαλάζιας οπτικής, μέσω της οποίας η χώρα θα προσελκύσει νέες επενδύσεις, με το μείζον αφήγημα του γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να εγγυηθεί την κίνηση προς τα εμπρός, μέσα από την προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στη φορολογία και στη δημόσια διοίκηση να καταλαμβάνει σημαντικό μέρος της συζήτησης.

"Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνω. Έχω και την βούληση και την ομάδα να τις υλοποιήσω και ο ελληνικός λαός είναι ώριμος μετά από επτά χρόνια κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί", είναι το μήνυμα που συνηθίζει να στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις συναντήσεις που πραγματοποιεί με εκπροσώπους μεγάλων funds και επενδυτικών οργανισμών.

Μιλώντας αργά χθες το απόγευμα σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε και πάλι τη δημόσια παρέμβασή του στην αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, που προωθεί η οδός Πειραιώς. "Η μείωση των φόρων είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Για να αναπνεύσει η οικονομία και να ανασάνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.. Δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια. Τον φόρο επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Τη φορολόγηση μερισμάτων από το 15% στο 5%..  Και δεσμευόμαστε, μόλις έχουμε εικόνα, να δούμε το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στην κατεύθυνση της μείωσής τους, ώστε να δοθούν κίνητρα για προσλήψεις… Το ζήτημα της ρευστότητας είναι κομβικής σημασίας. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις και καταναλωτές καμία οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για τις πολιτικές που ακολουθεί και αναδεικνύοντας τα λάθη που έκαναν οι δανειστές μας (πολλές φορές ήταν ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι, σχολίασε) ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε και στην ανακοίνωση-ράπισμα της ΕΛΣΤΑΤ στο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου για την ανάπτυξη. "Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διέψευδαν. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καταστροφολογία. Είναι μια ακριβής αποτύπωση της εικόνας της αγοράς… Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2015 και δυστυχώς παρέμεινε και το 2016. Η τραγική κατάσταση στην πραγματική οικονομία, που βιώνουν εδώ και καιρό όλοι οι Έλληνες, αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία. Και όσο η αβεβαιότητα παραμένει, η οικονομία θα αποσταθεροποιείται ακόμα περισσότερο", επεσήμανε.