2 Δεκ 2018

Το επόμενο θήραμα του QCM: Μια εισηγμένη του NYSE με κεφαλαιοποίηση...

Το επόμενο θήραμα του QCM: Μια εισηγμένη του NYSE με κεφαλαιοποίηση...



Μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να βρίσκεται πίσω από την απάτη που αναμένεται να αποκαλύψει τη Δευτέρα ο Gabriel Grego του fund QCM.

Τα πρώτα στοιχεία φέρνει στο φως ο Whitney Tilson της διοργανώτριας του συνεδρίου Kase Learning υπενθυμίζοντας "το επικό γκρέμισμα της Folli Follie" στο τελευταίο συνέδριο της 3ης Μαΐου. Ο
Grego "εξέθεσε την απάτη της Folli Follie και η μετοχή της εκμηδενίστηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες", λέει ο Tilson. Καθησυχάζει μάλιστα τους επενδυτές στην Ελλάδα για το νέο θήραμα της QCM. "Προφανώς πολλοί, έχοντας χάσει συνολικά 1,4 δισ. δολάρια από την Folli Follie, αρνούνται να αγοράσουν μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανήσυχοι πως ο Grego μπορεί να έχει βάλει στο στόχαστρο κι άλλη εταιρεία εκεί", εξηγεί ο Tilson. "Η Folli Follie διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οπότε πολλοί από τους επενδυτές που συμμετείχαν στο τελευταίο μας συνέδριο δεν κατάφεραν να σορτάρουν. Αλλά η εταιρεία που θα κατεδαφίσει ο Gabriel τη Δευτέρα έχει κεφαλαιοποίηση πολλών δισ. δολαρίων και είναι εισηγμένη στο NYSE!".


Μετά από συνάντηση που είχε με τον ίδιο τον Grego, o Tilson λέει πως έχει εντοπίσει άλλη μία μεγάλη απάτη, μια μετοχή που θα φτάσει γρήγορα στο μηδέν, με τη διοίκηση να πηγαίνει πιθανότατα φυλακή αφού καταδικαστεί για την κλοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τους μετόχους.