19 Αυγ 2019

Τι ρώτησε ο Τραμπ τους επικεφαλής των τραπεζών την ώρα που η Wall Street βυθιζόταν | naftemporiki.gr

Τι ρώτησε ο Τραμπ τους επικεφαλής των τραπεζών την ώρα που η Wall Street βυθιζόταν | naftemporiki.gr:



Το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι αμερικανικοί δείκτες μετοχών βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους των τριών μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ: τον Τζέιμι Ντάιμον της J.P.Morgan Chase, τον Μπράιαν Μούνιχαν της Bank of America και τον Μάικλ Κόρμπατ της Citigroup. 



Eκείνο το βράδυ, κατά το οποίο ο Dow εκανε βουτιά 800 μονάδων στη χειρότερη συνεδρίαση του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μία ερώτηση προς τους τραπεζίτες: "Πώς είναι η 'υγεία' των Αμερικανών καταναλωτών;». 

Όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο πηγές με γνώση των όσων ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη τα τρία στελέχη απάντησαν ότι οι καταναλωτές παραμένουν σε καλή κατάσταση, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, εάν επιλύονταν διάφορα ζητήματα, με κυριότερο τον «πόλεμο» με την Κίνα. 

Του εξήγησαν επίσης ότι η εμπορική διαμάχη καταστρέφει τις προοπτικές για κεφαλαιουχικές δαπάνες από τις επιχειρήσεις, γεγονός που με τη σειρά του θα πλήξει και την καταναλωτική εμπιστοσύνη και ευρύτερα την οικονομία. 

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε μόλις 20 λεπτά συζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η πολιτική της Fed, με τους περισσότερους να εκφράζουν την άποψη ότι μία μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης δεν μπορεί να αλλάξει τις ροές κεφαλαίων στις αγορές. 

Την είδηση της τηλεδιάσκεψης μετέδωσε πρώτο το Bloomberg.