25 Νοε 2020

UBS: "Βλέπει" νέο ράλι του S&P 500 στις 3.800 μονάδες μέχρι το καλοκαίρι | Capital

UBS: "Βλέπει" νέο ράλι του S&P 500 στις 3.800 μονάδες μέχρι το καλοκαίρι | Capital

Περαιτέρω ανοδικά περιθώρια για τις παγκόσμιες μετοχές "βλέπει" η UBS μετά το τελευταίο ράλι που πυροδότησε η ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού, η έναρξη της διαδικασίας για τη μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ και η υποψηφιότητα της Τζάνετ Γέλεν για το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 

Αυτό το περιθώριο θα υποστηριχθεί από την ανάκαμψη των εταιρικών κερδών, τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης και τη χαλαρή νομισματική πολιτική, αναφέρει η UBS στο σημερινό Daily Comment του Chief Investment Officer Global Wealth Management, Mark Haefele.

Στο βασικό μας σενάριο, αναφέρει, περιμένουμε ο S&P 500 να διαπραγματεύεται στις 3.800 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει τις εξής στρατηγικές: 

• Διαφοροποίηση για το επόμενο σκέλος. Εάν η επενδυτική στρατηγική το 2020 αφορούσε ανθετικές, μεγάλες και αμερικάνικές [μετοχές] νομίζουμε ότι το 2021 θα είναι για κυκλικές, μικρές και παγκόσμιες, καθώς οι τομείς και αγορές που επηρεάστηκαν περισσότερο από τα lockdowns θα ξεκινήσουν να ανακάμπτουν.

Όπως εκτιμά, οι περιοχές που είναι πιο πιθανό να καλύψουν το χαμένο έδαφος είναι αμερικανικοί τίτλοι μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τίτλοι μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης της Οικονοµικής και Νοµισµατικής Ένωσης (ΟΝΕ), επιλεγμένες μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και της ενέργειας, της βιομηχανίας και των καταναλωτικών προϊόντων.

• Επενδύστε στην επόμενη μεγάλη εξέλιξη: Περιμένουμε ο κόσμος να επιστρέψει σταδιακά στη κανονικότητα το 2021, αλλά την ίδια στιγμή να μπει με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα μεταμορφωμένο μέλλον. Οι επενδυτές που κοιτούν μακροπρόθεσμα θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεση τους στις επιχειρήσεις που κάνουν τον κόσμο περισσότερο ψηφιακό και βιώσιμο. Πιστεύουμε ότι η επόμενη δεκαετία θα ανταμοίξει τις επενδύσεις στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που διαταράσσουν άλλους τομείς. 

Περιμένουμε την "επόμενη μεγάλη εξέλιξη" να υλοποιηθεί εντός του χώρου της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), της ιατρικής τεχνολογίας (healthtech) ή της πράσινης τεχνολογίας (greentech) ή να δρομολογηθεί  και να επιταχυνθεί από την παγκόσμια ανάπτυξη των δικτύων 5G.