7 Ιαν 2021

Goldman: Βλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021 μετά την επικράτηση των... | Capital

Goldman: Βλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021 μετά την επικράτηση των... | Capital

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. αναθεώρησαν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2021 μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Σε ανάλυση τους, οι οικονομολόγοι της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα επεκταθεί κατά 6,4% αυτό το έτος, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 5,9%.

Η αναθεώρηση οδηγήθηκε από την εκτίμηση ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα είναι σε θέση να περάσει από το Κογκρέσο ένα δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης ύψους 750 δισ. δολ. αυτό το τρίμηνο με τα 300 δισ. δολ. να είναι με τη μορφή επιταγών προς τα αμερικανικά νοικοκυριά. 

Οι οικονομολόγοι της Goldman περιμένουν παράλληλα ο δείκτης ανεργίας να διαμορφωθεί στο 4,8% μέχρι το τέλος του έτους για να υποχωρήσει στο 3,6% μέχρι το τέλος του 2024. Εκτιμούν παράλληλα ότι ο ταχύτερος πληθωρισμός θα επιτρέψει στην αμερικανική Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια της το δεύτερο μισό του 2024, νωρίτερα από την προηγούμενη εκτίμηση για τις αρχές του 2025.