7 Φεβ 2017

«Πράσινο φως» για το εμπορικό της Reds στο κτήμα Καμπά | Insider

«Πράσινο φως» για το εμπορικό της Reds στο κτήμα Καμπά | Insider



Το «πράσινο φως» για το εμπορικό κέντρο Καμπάς της Reds του Ομίλου Μπόμπολα στην Κάντζα άναψε προ ημερών το Υπουργείο Πολιτισμού δίνοντας την έκγριση για τη μελέτη πολεοδόμησης οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων (ΠOAΠΔ) τριτογενούς τομέα.

Η μελέτη πολεοδόμησης περιλαμβάνει πέρα από την εμπορική χρήση των κτιρίων, η ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα των κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως νεώτερα μνημεία, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός Kάντζας, το πρώην εργοστάσιο Kαμπά, τα κτίρια της βίλας Kαμπά, το παλιό σταθμαρχείο κ.α.


Αν και αναμένεται να γίνουν ακόμη πολλά πράγματα προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του εμπορικού κέντρου, έκδοση προεδρικού διατάγματος, έκδοση οικοδομικών αδειών κ.λπ. η διοίκηση της Reds  βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών καθώς το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 220 εκατ. ευρώ.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Reds έχει πραγματοποιήσει επαφές με υποψήφιους επενδυτές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι τώρα κάτι οριστικό.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εμπορικό κέντρο θα προσφέρει οικοδομήσιμη επιφάνεια 89.000 τ.μ., εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα.

Το κτήμα της Κάντζας εκτός από εμπορικές χρήσεις θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα, γραφειακούς χώρους, ενώ ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του θεωρούνται οι οδικές προσβάσεις καθώς βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ συνδέεται με μετρό και προαστιακό.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στόχος της REDS είναι το νέο κέντρο να αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό και τουριστικό προορισμό της χώρας, με επισκεψιμότητα 12 εκατ. καταναλωτών ετησίως .

Tο Cambas Project, που θα απασχολεί 1.600 εργαζόμενους, υπολογίζεται ότι θα διαθέτει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ.

Με τον σημερινό σχεδιασμό να κάνει λόγο για έναρξη της λειτουργίας του νέου κέντρου εντός του 2020.

Επεκτείνεται το Smart Park

Στην επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park το άλλο εμπορικό της Reds που βρίσκεται στην συνέχεια του εκπτωτικού χωριού της MacArturGlen στα Σπάτα, βρίσκεται η διοίκηση του Ομίλου.

Η Reds ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προσθήκη 18.000  τετραγωνικών μέτρων εμπορικών χώρων, προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ.  

H επέκταση θα γίνεται τμηματικά και ανάλογα με την ύπαρξη νέων μισθωτών, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μειωθεί στο ελάχιστο το επενδυτικό ρίσκο.

Η μέχρι τώρα πορεία του Smart Park κρίνεται ικανοποιητική, καθώς στο εννεάμηνο του 2016 η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. H ίδια η Reds είχε έσοδα της τάξεως των 4,54 εκατ. ευρώ από την εκμίσθωση των επενδυτικών ακινήτων της.