22 Οκτ 2018

Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για την κυριαρχία της Κίνας στο bitcoin και...

Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για την κυριαρχία της Κίνας στο bitcoin και...



Η Κίνα είναι ο αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος ηγέτης στην "εξόρυξη" bitcoin - με τα κινεζικά mining pools να ελέγχουν περισσότερο από το 70% του συλλογικού δείκτη κατακερματισμού του δικτύου bitcoin, της μονάδα μέτρησης της επεξεργαστικής ισχύος του δικτύου bitcoin.

Πολλοί στη βιομηχανία του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τον έλεγχο πάνω στο bitcoin που προσφέρει αυτό στην Κίνα, με την Bitmain Technologies που εδρεύει στο Πεκίνο να εξορύσσει περισσότερο από το ήμισυ των bitcoins του κόσμου.



Τώρα, φαίνεται ότι και ο Λευκός Οίκος του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ανησυχεί για την κυριαρχία της Κίνας στο bitcoin, με ένα στέλεχος της Ripple Labs να αφήνει να εννοηθεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το ripple (XRP) για να αντισταθμίσει την επιρροή της Κίνας στο bitcoin.

"Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος φαίνεται να σκέφτεται τι σημαίνει να λαμβάνει χώρα το 80% της εξόρυξης bitcoin στην Κίνα ή το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης του ether να λαμβάνει χώρα στην Κίνα", δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Ripple Lab, Cory Johnson, σε συνέντευξη στο περιοδικό Breaker που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα.

"Στην περίπτωση του XRP, δεν υπάρχει εξόρυξη, οπότε τόσο από άποψη εξωτερικού ελέγχου όσο και από περιβαλλοντική άποψη, το XRP είναι ένα πολύ διαφορετικό τέρας. Και στις συνομιλίες που είχαμε με την κυβέρνηση, δείχνουν να το αντιλαμβάνονται αυτό και να σκέφτονται ότι μπορεί να έχει σημασία".

Η Κίνα κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης bitcoin και κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και οι μαζικές φάρμες εξόρυξης στη χώρα υποστηρίζονται από τις φτηνές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, η Ripple Labs ελέγχει το 60% της προσφοράς του ripple, γεγονός που έχει εγείρει κριτική κατά της εταιρείας και του ψηφιακού νομίσματος -ότι δεν είναι αποκεντρωμένο όπως πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας καλός μήνας για την Ripple Labs και το ψηφιακό token που δημιούργησε το XRP (που συχνά αναφέρεται ως ripple).

Η εκδήλωση Swell της Ripple στο Σαν Φρανσίσκο φιλοξένησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ο οποίος μίλησε για τις δυνατότητες του blockchain και των κρυπτονομισμάτων και η Ripple αποκάλυψε ότι είχε εγγράψει τρεις εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο νέο της προϊόν που επικεντρώνεται στο XRP. Η είδηση ώθησε την τιμή του ripple κατά περισσότερο από 100%.

Οι τρεις εταιρείες - οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών MercuryFX και Cuallix καθώς και η συνεργατική χρηματοπιστωτική εταιρία Catalyst Corporate Credit Union - ανακοινώθηκαν ως οι πρώτοι που συνυπέγραψαν το εγχείρημα xRapid από τον CEO της Ripple Labs, Brad Garlinghouse.

Νωρίτερα φέτος, ο παγκόσμιος τραπεζικός γίγαντας Santander ξεκίνησε μια εφαρμογή βασισμένη σε blockchain για ένα διασυνοριακό χρηματιστήριο που δημιούργησε η Ripple Labs -σχεδιασμένο να επιταχύνει και να μειώνει το κόστος αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό.

Πολλοί είναι ενθουσιασμένοι από την πρακτική χρήση του ripple, το οποίο μπορεί αποδεδειγμένα να αξιοποιηθεί από πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο για να φέρει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των κρυπτονομισμάτων στα δυσκίνητα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά συστήματα.

"Όταν άρχισα να συναντώ ανθρώπους στην κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές, είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες", πρόσθεσε ο Johnson." Είμαι πρώτον πραγματικά έκπληκτος με την ανοιχτή σκέψη. Και δεύτερον, με τα έξυπνα ερωτήματα, μερικές φορές ακόμα και δύσκολες ερωτήσεις. Γίνεται προφανώς σοβαρή μελέτη."